lauantai 21. syyskuuta 2013

Toinen ja kolmas päivä

Hippu on hyvä äiti :)
Ensimmäisenä ja toisena päivänä Hippu oli hyvin huolissaan pennuista, se ei poistunut niiden luota kuin hetkeksi ulos. Ruokaa sille piti tarjoilla pentulaatikkoon, koska se ei malttanut syödä sen ulkopuolella. Pennut kuitenkin näyttivät tyytyväisiltä, ne söivät ja nukkuivat ja taas söivät. Ne kasvavat ensimmäisinä päivinä ihan kirjaimellisesti silmissä!

Hipulla on vähän vaivaantunut ilme :"tarvitseeko koko ajan kuvata?"

Tyttö lähikuvassa.
Toisena iltana sain vähän apuja pentujen kuvaamiseen, joten käytin tilaisuutta hyväkseni ja otin jokaisesta "kasvokuvan". Alan muutenkin pikkuhiljaa tunnistaa pentuja, sillä niillä on jokaisella ihan omat merkkinsä ja värinsä, joista ne erottaa toisistaan.

Poika1

Poika2

Poika3

Poika4

Tyttö
Pentujen ollessa kahden päivän ikäisiä punnitsin ne uudestaan. Kaikkien painot olivat lähteneet mukavasti nousemaan, josta voidaan päätellä, että ne ovat saaneet riittävästi ravintoa. Punnitseminen pienehkön keittiövaa'an päällä on aika haastavaa, koska pennut alkavat kiemurrella ja heilua, kun ne laitetaan siihen. Painolukema pitää melkein arviosta ottaa ylös.. Pitää varmaan pian etsiskellä joku kori siihen hommaan, niin pennut pysyvät ainakin vaa'an päällä :)

Poika1  346g
Poika2  394g
Poika3  357g
Poika4  376g
Tyttö     282g

Emo ja pennut 2 vrk.

Nukkuja kaunein - Poika2

Pienet nuppuset kahden vuorokauden ikäisinä. Vasemmalta pojat 1,2 ja 4, tyttö ja poika3.

1 kommentti:

  1. Aivan ihania kuvia Hipusta pentusineen. Hienoa miten hyvin Hippu hoitaa äidilliset velvoitteensa. Hippu onkin aina ollut ahkera nuolemaan (käsiä, ruokakuppiaan, lattiaakin), joten nyt sillä on tälle toiminnalle ihan oikea "käyttöaihe" :)

    Liikuttunein terveisin, Anu

    VastaaPoista